- Villa Sandahl nyhetsbrev nummer 10 -
vi drunknar i medaljer

 

är den mest inflytelserika av alla fina vintävlingar, och över 14 000 viner från hela världen var inskickade. Sandahl 2010 'the Stamp' var det enda vita torra vinet från Ungern som belönades med en guldmedalj. Vår 2010 'Recept' vann en silver medalj.

är centrala östeuropas motsvarighet till Decanter. Tidningen höll en provning av Balatonviner på det berömda Chateau Visz, och både Sandahl 2010 'the Stamp' och 'Recept' tilldelades fem VinCE-stjärnor av fem möjliga.

är vår odlarförening som anordnar lokala vintävlingar i regionen Badacsony. Från bergets vinkommitté erhöll vi tre guldmedaljer, fyra silvermedaljer och två bronsmedaljer för alla våra tillgängliga viner.

Fem stjärnor är VinCEs bästa betyg och betyder 'enastående vin' och motsvarar 18 - 20 poäng av 20 möjliga.


är den mest seriösa av alla vin-tävlingar för just Riesling. Både Sandahl 2010 'the Stamp' och 'Recept' var bland de få viner utanför Frankrike och Tyskland som belönades med guldmedaljer.

Detta är den mest seriösa vin-tävlingen i Ungern, som använ-der kompetenta provare från hela världen. Sandahl 2010 'the Stamp' utsågs som en av de 15 bästa inskickade vita vinerna.

Sedan april i år finns våra viner att beställa i Systembolagets butiker eller på deras websida, klicka här på vår dryckeslista.
Efter några dagar kan du sedan hämta vinerna i valfri butik.

Du kan beställa medaljbehängda 2010 Accept (Recept) eller de något enklare vinerna från 2008.
Vi ses på www.villasandahl.com